Vaak krijg ik de vraag’ ik vind zoveel dingen mooi, zoveel kleuren, maar hou ook van rust in huis:hoe kan ik dat toepassen?”

Het antwoord is : maak een statement.

Grote gebaren in een interieur, oftewel ‘ statements’ geven rust, balans en worden zo een echte eye-catcher in je huis. Ik heb een aantal statements in mijn huis toegepast. De eerste is het fotobehang van Esta home. We wilden rust maar toch veel kleur. Door in plaats van een behang vol bloemen te kiezen, koos ik voor een XL fotobehang van een veldboeket. De witte achtergrond blend mooi met de wit gestucte muren. De kleuren in het boeket zijn tevens een basis voor de accessoires in mijn huis. De kleuren komen terug in de kussens op de bank ,vazen en kunst. Maar natuurlijk staat er altijd een boeket bloemen te pronken in huis. (of meerdere)

Nog een statement is door een wand in een contrastkleur schilderen of behangen. Deze valt daardoor extra op. Zo wordt je als het ware getrokken naar die ene hoek. In ons huis is dit de coffee-corner. Alles is licht en wit, maar deze hoek is helemaal zwart geschilderd. Het is daarom een knusse plek geworden, waar iedereen meteen gaat zitten bij binnenkomst. We werken er, drinken koffie en eten er zelfs. (helaas gebruiken we de eettafel nauwelijks meer…)

Een ander statement in mijn huis is mijn Besta-kast. De Besta-kast op zich is gewoon een witte basiskast. Het gaat erom, wat er op de kast staat. Dit noem ik mijn ‘expositieruimte’. Ik heb zoveel woonaccessoires, dat ik ze hier uitstal. Plaats je woonaccessoires overal in huis, dan wordt het een onrustig geheel. Plaats dus geen vaasje hier, vaasje daar, maar zet al je vazen als groep bij elkaar. Wanneer je je woonaccessoires centreert, krijg je een echt statement in je interieur. Daarbij creĆ«er je ook rust en balans. Ik zet een van mijn nieuwste kunstwerken erbij en voila mijn mini expositie is klaar. Het leuke is dat je elke keer weer kan wisselen met accessoires en kunst. Zo raak je nooit uitgekeken. En hoef je niet op en neer te rijden naar de kringloop om het teveel aan spullen weg te doen..

Natuurlijk kan je op veel verschillende manieren grote gebaren toepassen in jouw interieur. Kies voor supersize bank, een fauteuil in een kekke kleur, een bloesemboom middenin je huis, een groot beeld of een artwall vol kunst en posters.

Wil je ook een statement maken in je huis, mis je rust en balans? Stuur mij een mail en wie weet kan ik je helpen…

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.