Bij een verbouwing kan je je huis opnieuw inrichten. Het indelingsplan had ik inmiddels klaar (zie eerdere blog), maar welke sfeer en interieur-stijl wil je je huis laten ademen? Je denkt misschien : dat kan je toch later doen, wanneer de bouw voorbij is en je je meubels kiest? Een sfeer creƫer je door materialen, vormen en kleuren op elkaar af te stemmen. De wanden, de vloeren, de tegels in je keuken, je raambekleding en ook je meubels vormen een sfeer.

Door een moodboard of sfeerbord kan je van te voren bepalen wat je interieur wilt uitstralen. Het is ontzettend handig om je moodboard mee te nemen tijdens het shoppen. Er is zoveel moois te koop en er zijn zoveel trends, dat je vaak in een woonwinkel of bij de keukenboer niet meer weet waar je kijken moet. Ik ben bijvoorbeeld een echte emotie-shopper en regelmatig ligt er meer in mijn kar dan gepland. Thuis weet ik dan niet waar ik het moet hangen of neerzetten. Daarom ben ik ook begonnen met de verkoop van Huisstijlboxen, zodat mijn aankopen toch een mooie bestemming krijgen.

Veel mensen denken dat het maken van een moodboard een paar minuten werk is. Niets is minder waar. Ikzelf vraag klanten om een collage van meubels en interieurfoto’s die zij mooi vinden. Hier filter ik de juiste materialen, kleuren en vormen uit, om een mooie balans te maken voor het nieuwe interieur. Het moodboard wat hieruit ontstaat is een rode draad door je hele verbouwing heen.

In mijn volgende blog lees je over hoe ik met mijn man op 1 lijn ben gekomen wat betreft indeling en interieur-stijl. Dat was best een strijd…

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.